itg vajat
 
 
 
I.T.G. - PRERADA MASLINA, VOĆA I POVRĆA
ITG d.o.o. iz Beograda je porodično preduzeće koje se bavi preradom voća i povrća, gde veliki deo proizvodnje zauzima prerada i pakovanje maslina. Preduzece ITG je počelo sa radom 1992. godine, i u svojoj istoriji bavilo se uglavnom uvozom hrane (masline, riba, paprike, suve smokve, sušeni paradajz...) iz Grčke, Turske, Bugarske, Makedonije, Austrije, Švedske i Norveške. Ali ni izvoz u pomenute zemlje nije zanemarljiv.

Od 1994. godine preduzeće je počelo sa uvozom maslina iz Grčke, ali 2002. godine situacija na tržištu se menja tako da raniji način prodaje (ceo kontigent) nije više bio prihvatljiv jer se pokazala potreba da se uvezena roba preradi i spakuje kako bi lakše našla put do potrošaca. U početku smo imali par pakovanja i vrsta maslina, da bismo danas došli do 14 vrsta pakovanja i preko 140 artikala pored kojih i uslužno pakujemo 50 artikala za firmu Olicom Global, ali i 25 robnih marki za vodeće trgovačke lance u zemlji.

Zbog konstantne želje za usavršavanjem, sve prefinjenijeg ukusa i želja potrošaca kao i pritiska konkurencije na tržište smo stalno izlazili sa inovativnim vrstama pakovanja i usavršenim proizvodima. Medjutim, ono što je najviše doprinelo konstantnom usavršavanju je vizionarsko vodjstvo preduzeća. Tako smo prvi osmislili originalan recept za "Mediteran salatu", prvi počeli da koristimo vakum pakovanje, već poznatu doypac ambalažu primenili i na naš proizvod i postali proizvodjač koji postavlja nove standarde i čije ideje se slede i primenjuju. 2010. godine smo uveli novu porodicu proizvoda na srpsko tržište, delikatesna hladna predjela (antipasti).

Naš prvi proizvodni pogon imao je 300 m², bio oskudno opremljen i sa malim brojem radnika, ali velikim trudom i težnjom za boljim uslovima rada postepeno smo došli do situacije da se možemo pohvaliti moderno opremljenim proizvodnim pogonom od 2500m², velikim brojem stalno zaposlenih radnika i sezonskim radnicima koji se angažuju po potrebi.

Osim poboljšanja uslova rada, dugogodišnje bavljenje jednom vrstom proizvoda donelo nam je iskustvo i poznavanje tehnologije proizvodnog procesa koje nam omogućava proizvodnju kvalitetnog krajnjeg proizvoda. Pored stečenog iskustva, implementiranja sistema za kontrolu kvaliteta HACCP i stalne konsultacije sa vrhunskim tehnolozima iz Grčke i Srbije ne dozvoljavaju nam da našim potrošacima pružimo niži kvalitet od onoga na koji smo ih navikli. To potvrdjuje Veliki pehar šampiona, četri velike zlatne, jedanaest malih zlatnih i jedna srebrna medalja koje smo osvojili 2004. godine, kao i četiri velike zlatne medalje i plaketa za ekskluzivan program od povrća i gljiva 2011. godine na Novosadskom sajmu poljoprivrede.

Preduzeće ITG d.o.o. saradjuje sa svim prodajnim lancima u zemlji, a to su:
Delhaise, IDEA, Metro, Merkator, Super Vero, Interex, Univerexport

i jos mnogo prodajnih mesta....


 
 
Dizajn Creativeeweb © Sva prava zadržana. www.itg.co.rs